torsdag 7 mars 2013

Heja Rolf som överklagat vinstuttag från bostadsbolagen!

En hyresgäst i Rågsved, Rolf Falk, har överklagat till förvaltningsrätten och nu kammarrätten att de kommunala bostadsbolagen i Stockholms stad delade ut 1,3 miljarder i vinst till staden. Jag bor själv i Familjebostäder som är ett av bolagen som har gått med stora vinster, som borde gå till att renovera våra bostäder och bygga nya hyresrätter med rimliga hyror till våra unga och alla andra som behöver bostad.

Gator, bullerplank och bussterminaler, som Rolf tar som exempel i MittiKungsholmen, borde staden betala med skatt och inte med bostadsbolagens vinster. Nu betalar hyresgästerna i allmännyttan dubbelt till det allmänna, till skillnad från andra stockholmare som äger sina bostäder eller bor i privat hyresrätt. Risken är  att hyresgäster i allmännyttan får höjd hyra för att betala underhåll, som istället kunnat betalas av vinsten.

Själv har jag tidigare reagerat på att Familjebostäder sponsrar läxhjälp i Rågsvedsskolan. Hur ska vi minska kunskapssegregationen om staden inte ens har råd att låta kvalificerade lärare hjälpa alla barn med läxorna? Här gäller samma invändning som ovan. Varför ska hyresgäster i allmännyttan betala läxhjälp, men inte de som bor i andra boenden? Nej, hela skolan ska betalas med skatten och inget annat.

Nu håller jag och många hyresgäster i allmännyttan tummarna för att Rolf ska få rätt i kammarrätten!






Inga kommentarer: