onsdag 27 februari 2013

Annorlunda mötesvecka

Sportlovsveckan går i mötenas tecken, men inte de vanliga med stadsdelsnämnden, Rågsveds Folkets Hus och Vänsterpartiet Vantör. Igår träffade jag till exempel medlemmar i Ung Vänster Söder om söder, och vi hade givande diskussioner om behovet av ungdomsmottagningar i området, stadsdelsnämndens arbete i stort och samarbetet mellan Ung Vänster och Vänsterpartiet Vantör.

Ikväll var jag på årsmöte i lokala hyresgästföreningen Rågstintan, där allt från dyra gasräkningar, marknadshyror, ny markentreprenör till radonmätningar och förslag om en återbrukshylla i grovsoprummet kom upp. Även den försämrade servicen i Högdalens centrum, där butiksägare tvingas slå igen på grund av de höga lokalhyrorna diskuterades, och hur det påverkar bruksvärdet för våra lägenheter.

Vi fick veta att Familjebostäder anslagit 30 000 kr till valborgsfirandet på Perssons Betong (IKANO bidrar med 10 000 kr) där Vänsterpartiet brukar vara med med barnlotterier och vuxenfrågesporter. Även Familjebostäders köp av lägenheter i Rågsved hos Svenska Bostäder och Stockholmshem diskuterades. Det ska bli intressant att se hur Rågsved kan utvecklas vidare med ett stort kommunalt bostadsbolag i området.

Imorgon kväll träffar några medlemmar i Vänsterpartiet Vantör vår ledamot i stadsbyggnadsnämnden, Maria Hannäs, för att diskutera förslaget om Rågsveds allé som föreningens medlemmar tidigare har tagit fram. Vi ska på ort och ställe studera miljön och diskutera med Maria hur vi kan vidareutveckla förslaget.

Inga kommentarer: