torsdag 24 januari 2013

Slaget om Rågsveds friområde blir en valfråga!

Trots massiv kritik och senast skogsstyrelsens inventering som visar att stora delar av Rågsveds friområde är nyckelbiotoper lägger exploateringskontoret fram ett ärende med markanvisning för 85 lägenheter i radhus och kedjehus till BoKlok Housing AB samt med markanvisning för ca 12 radhus eller kedjehus till Arkitektmagasinet Bygg AB.  Totalt  97 lägenheter varav 47 på upplagsområdet Snösätragränd. Intressant att NCC som fått markreservation har avböjt att gå vidare.

Staden kommer att få stora kostnader för hantering och för att bli kvitt förorenade schaktmassor. Att ett nytt träd ska planteras för varje ny bostad känns som ett hån i detta läge, när man går in och förstör det som redan finns. Ökad ttillgänglighet kan mycket väl åstadskommas inom ramen för ett kommande naturreservat. Återkommer med mera kommentarer i detalj när jag läst hela ärendet.

Eftersom exploateringern kräver ny detaljplan, handlar nästa beslutstillfälle om fjärde kvartalet 2015 och byggstart 2016. Protesterna mot villabygget är noterade i tjänsteutlåtandet, man räknar att en detaljplan överklagas. Vi ska inte misströsta. Vi  får göra Rågsveds friområde till en valfråga - som vi vinner!

Inga kommentarer: