torsdag 27 december 2012

Utvecklingsplan för Högdalens centrum!

Läser i Mittisöderort idag det som jag länge hört ryktas. Att Dressman lägger ner i Högdalen, att järnhandlarn troligen måste lägga ner. Det är de höga hyrorna som driver bort affärsidkarna. Finska Citycon som köpte Högdalen av Boultbee, och som nyligen köpte Kista galleria, anses inte bättre än det förra skandalbolaget. Enligt artikeln saknas lastkajer, vilket gör att varorna måste tas in via entréerna. Med den olägenheten borde inte hyrorna vara så höga som idag menar en handlare.

Citycon är inte oroliga som kunderna, utan utan säger bara att Högdalen nu är "... mitt uppe i en utvecklingsprocess"! Ska alla utom Konsum, ICA och Systemet tvingas bort för att bytas ut mot andra butiker som folk köper mera av? Men kommer affärerna i Högdalen någonsin få en sådan omsättning att de klarar hyrorna, med tanke på att folk i området inte är särskilt penningstinna?

Jag tycker att vi som boende borde få mera insyn i vad som planeras och händer i Högdalen. Vänsterpartiet har föreslagit att varje förortscentrum bör ha en utvecklingsplan, där företagare, boende, kunder, föreningar, lokala nätverk, staden etc får vara med och tycka till. Alla vill vi ha ett levande centrum med en bra mix av butiker och lokaler för ett levande förenings- och kulturliv. Det får vi inte om alla beslut fattas i slutna rum.

Inga kommentarer: