tisdag 13 november 2012

Morbror har flyttat in hos Attendo

Besökte morbror i Finland i helgen, som flyttat från sitt gamla hus utan rinnande vatten till ett modernt äldreboende. Eller vårdhem som det boendet kallades. Kändes bra att han nu bor varmt och ombonat, får mat regelbundet och har modernt badrum. Bastu en gång i veckan och mat som lagades på plats på boendet varje vardag. Och att hans kära gungstol var med honom.

Mindre bra tecken var att teven stod på hela tiden, och att den enda aktivitet som annonserades på anslagstavlan var när prästen kom.  De som inte såg på teve tillsammans såg på teve på sina rum. Som vanligt var morbror glad och nöjd, men min vana trogen började jag jämföra med äldreomsorgen i Sverige. Här ställs krav på två maträtter att välja på, på morbrors hem fanns bara en.

När vi frågade fick vi veta att man hade sång- och målarstunder. Att morbror varit iväg och handlat. Men tavlorna var inte upphängda och jackan behövde tvättas. Flera rum stod tomma, i det helt nya boendet. En parallellavdelning var helt tom. Att Attendo som driver stället betalar för tomma rum verkar osannolikt. Vi får nog hålla koll på stället så att morbror fortsätter att ha det bra.

Inga kommentarer: