tisdag 23 oktober 2012

Nöjdheten med kulturlivet sjunker i Enskede-Årsta-Vantör



Staden gör medborgarundersökningar. Du kanske till och med är en av de 300 personer i Enskede-Årsta-Vantör som fått svara på frågor om allt från tillgänglighet och parkskötsel till kultur och idrott? På torsdag ska vi i stadsdelsnämnden iallafall diskutera resultatet från den senaste undersökningen.

Tråkigt nog är det bara 52 procent som svarat, så det ger inte oss i nämnden någon säker kunskap om vad våra boende tycker om stadsmiljön. Dessutom vet vi inte heller om folk är mer nöjda i Enskede än i Hagsätra med tömningen av papperskorgar eller mer missnöjd i Högdalen än i Årsta med kulturutbudet. 

När det gäller parkskötseln har V och S föreslagit att det ska vara flera uppföljningsmetoder än medborgarundersökningen för kvaliteten i skötseln av grönområden. Tyvärr fick vi inte majoriteten med oss. Får se om de kommer med något nytt i verksamhetsplanen!

Om vi trots svagheterna i undersökningen tittar på siffrorna är det lågt betyg bland annat för information om tömning av papperskorgar och val av förskola och äldreomsorg. Nöjdheten med kulturlivet sjunker från 84 % till 77% mellan 2010 och 2012. Inte omöjligt att kulturnämndens nedskurna anslag till Fria Teatern i Högdalen spelar in.

Inga kommentarer: