tisdag 2 oktober 2012

Brått att inventera naturvärden i Rågsveds friområde - markanvisningstävling utlyst!

Fick just veta av Kräpplagruppen att Stockholms stad utlyser en markanvisningstävling för 50 radhus och 5 stadsvillor i Rågsveds friområde! Tävlingen gäller delar av det område som programmet för Sambandet Högdalen Farsta pekade ut.

Bråtegränd/Snösätragränd är inte med i tävlingen, inte heller den planerade byggnationen längs Byvägen som ligger nedanför Bäverdammsgränd.

Det är obegripligt att staden går vidare utan att först göra en inventering av naturvärdena! Är man verkligen så desperat att man inte kan ha ordentligt på fötterna? Ingen förklaring ges till urvalet. Har alliansen tagit till sig av kritiken, eller finns en dold strategi att ta byggandet i etapper, i hopp om att protesterna ska tystna?

Nu är viktigt att alla vi som värnar friområdet stödjer Kräpplagruppens insamling så att en naturvärdesinventering kan göras så snabbt som möjligt, för att få svart på vitt om vilka rödlistade arter som finns i friområdet! Så att vi får ännu mer fakta för att bevara området!

Hur kan du hjälpa till? Sätt in ditt bidrag på plusgiro 30 67 40-2

Läs mer om markanvisningstävlingen här:
http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Stadsutveckling/Bostadsbyggande/Mark-inom-kommungransen/Markanvisningstavlingar/
 
 
 

Inga kommentarer: