lördag 1 september 2012

Rapport från ett rött tältmöte i Högdalen!

Varje vecka dör en missbrukare i Högdalen. Det är åt skogen att moderaterna sålde allmännyttan i Hagsätra. Socialtjänsten har blivit så hård i sina bedömningar. Man borde inte kunna bli vräkt om man bott i huset i många år, bara om man är sen med hyran, bara man betalar.

Tunnelbanebiblioteket i Högdalen har för lite böcker. Förr fanns många flera konstböcker i hyllorna. Biblioteket har blivit som en ungdomsgård. Det fanns också en stor ungdomsgård i Högdalen, nu är det bara en kvartersgård.Den gamla ungdomsgården med sina stora ytor skulle behövas idag.

Cyklopen spelar så högt att  närboende blir störda. De får gärna spela men inte så sent på nätterna. Det händer mycket spännande i Högdalen idag. Stråket med skateparken och Cyklopen är häftigt. Vantör kommer att förändras när det blir klart.

Men vägen mellan Rågsved och Högdalen är trist och bullrig. Många, särskilt ungdomar känner till och gillar starkt Vänsterpartiet Vantörs förslag om att bygga Rågsveds allé, med träd, dämpad hastighet, bra gång- och cykelvägar, bostäder och lokaler på en överdäckad väg. Så binder vi ihop stadsdelarna på ett bra sätt.

Vad bra att ni har kartor över olika delar av Vantör, där man kan rita in sina medborgarförslag om bostäder, grönområden och cykelbanor. Jag vill gärna skriva på förslaget om Rågsveds allé. Tar hem kartorna och skriver mitt förslag, lämnar in till stadsdelsförvaltningens reception vid slakthusområdet.

Detta är några Vantörsröster från idag, när Vänsterpartiet Vantör hade tältmöte i Högdalen. Trots regn och rusk hade folk intresse av att stanna och prata. Många sa spontant att de håller på vänstern. Det värmer. Mötena med människorna är det som gör politiken meningsfull. Spana efter vårt röda tält så ses vi snart igen!

Inga kommentarer: