onsdag 26 september 2012

En levande bäckfåra i Årsta på förslag!

Imorgon torsdag behandlar stadsdelsnämnden ett spännande medborgarförslag. Det är Anders Djerf i Årsta som vill att bäckfåran i Årstaskogens bäckravin ska rensas och att vattenflödet i bäckravinen ska ökas så att det blir porlande vatten i ån igen! Med fotografier och målande beskrivningar beskriver Anders varför det är viktigt att medborgarförslaget bifalles.

Vänsterpartiet och socialdemokraterna vill i huvudsak säga ja till förslaget och ge förvaltningen i uppdrag att rensa bäckfåran till senast 2013. Vi vill återställa bäckfåran så som den såg ut efter renoveringen 2007 till senast 2014. Om sökta pengar för åtgärder i Årstaskogen beviljas är det utmärkt, men rensning av bäckfåran kan göras  direkt. Nämnden beräknas nämligen få 30 mnkr i budgetöverskott så det finns pengar att ta av för att betala rensningen.

Eftersom stadsdelsnämnden inte själv kan släppa på vatten i ån vill vi att förvaltningen kontaktar  Stockholm Vatten för att hitta en lösning så att vattenflödet i bäckravinen kan öka. Porlande vatten i ån skulle glädja många Årstabor och göra både flora och fauna mer levande.


Inga kommentarer: