torsdag 27 september 2012

Blunda inte, se behoven i Rågsved!

Man häpnar.

När vi ikväll i stadsdelsnämnden behandlade ärende 16, en skrivelse från Vänsterpartiet och Socialdemokraterna om den ökande barnfattigdomen, fick vi från moderat håll höra att barn som är hungriga och springer ute utan tillsyn är föräldrarnas ansvar. När jag föreslog att parkleken Rågdalen borde vara öppen helger och hela sommaren för dessa barn, fick jag inte instämmanden, medkänsla, empati, till svar, inte ett ord om samhällets roll att träda in när föräldraförmågan brister. Förskolan är oerhört viktig för dessa barn, men den är ju bara öppen på vardagar.

Att det är på det här sorgliga viset har kommit fram i tidigare medborgarförslag om att utöka parklekens öppettider, som möttes av viss välvilja men aldrig resulterade i mera pengar till att kunna ha mer öppet i parkleken. Mer pengar har oppositionen föreslagit men utan att få igenom förslaget. Frågan måste åter upp på dagordningen. Nämnden behöver satsa mycket mer förebyggande i Rågsved med våra egna budgetanslag, där är parkleken Rågdalen en utmärkt arena. Den är en samlingsplats för föräldrar med små barn, och viktig för nyinflyttade i området.

Men som min ersättare i stadsdelsnämnden Lars Sterneby sa, ska vi tolka det moderata beskedet som att sociala delegationen inte behövs, eller?

Inga kommentarer: