fredag 15 juni 2012

Grattis Vantörs måltidsservice!

Vantörs måltidsservice som nu drivs i egen regi i lokaler i Rågsveds Äldrecentrum får fortsätta att laga maten till våra äldre i området. Det tycker jag är alldeles utmärkt. Garanterat kollektivavtal, meddelarfrihet, allmnhetens insyn och mycekt större rådighet över verksamheten om det skulle uppstå fel och brister.

Idag har beslutet som vi fattade på gårdagens stadsdelsnämnd nämligen blivit offentligt. Stadsdelsnämnden beslutade att avbryta upphandlingen och teckna en överenskommelse om intraprenad med Vantörs måltidsservice, som egen regi. Det var bara vårt egetregianbud som uppfyllde alla obligatoriska krav.

Än vet vi inte om beslutet överklagas. Så förvaltningen väntar med att underteckna överenskommelsen till tidigast 2012-06-26. Men ändå känns detta som ett trevligt besked inför sommaren! Vår kommunala kostenhet klarade konkurrensutsättningen. Grattis Vantörs måltidsservice!

Det har aldrig under nuvarande borgerliga majoritet varit tal om att staden ska konkurrensutsätta för att kommunens verksamhet är dålig utan det är ren och skär ideologi hos dem som tycker att marknaden ska in där kommunen är idag. Resultatet ser vi i form av brister i samordning och svårigheter med planering. Idag hoppas jag Vantörs måltidsservice firar med tårta!

Inga kommentarer: