tisdag 15 november 2011

Jag kräver ett samrådsmöte i Rågsved!

Jag blev imorse uppringd av en mycket upprörd medborgare som var djupt intresserad av stadsdelsnämndens informationsmöte i torsdags, där stadsbyggnadskontoret och exploateringskontoret informerade om Programmet för sambandet Högdalen-Farsta, men totalt missade det på grund av att stadsdelsnämnden inte hade annonserat detta i tid.

Se Kräpplagruppens hemsida: http://krapplagruppen.wordpress.com/2011/11/14/vi-hangde-inte-med/

I grunden är det stadsbyggnads- och exploateringskontoren som har klantat sig genom att lägga det enda samrådsmötet om programmet i Fagersjö, därtill annonserat så att det inte framkom att Rågsveds friområde berördes.

Jag anser att stadsdelsnämnden i Enskede-Årsta-Vantör nu måste kräva att stadsbyggnadskontoret ordnar samrådsmöte i Rågsved, annonserar ordentligt och i god tid och sträcker ut samrådstiden. Det är oacceptabelt ur demokratisk synvinkel att inte ha ett samrådsmöte i Rågsved som genom planerad bebyggelse berörs så mycket av förslaget.

Som en nödlösning kan man kanske tänka sig att stadsbyggnadskontoret kommer till områdesmötet den 23 november i Rågsved. Men då krävs snabba puckar, eftersom det bara är en vecka dit.





Inga kommentarer: