måndag 14 november 2011

Idel positiva röster om Rågsveds friområde

En kall novembersöndag och ändå var det många ute och promenerade i Rågsveds friområde idag. Jag gick ner en stund för att titta när en film spelades in till Youtube om vad folk tycker om friområdet och vad man tycker om att det planeras uppåt 200 bostäder i kedjehus och stadsvillor.

Kräpplagruppen och Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening samlade in namn för att göra området till naturreservat istället för att bygga sönder naturen. Alla som gick förbi var positiva till friområdet, ingen sa sig vara rädd och otrygg och de som inte hade skrivit på förut gjorde det nu med självklarhet.

Folk kom förbi i en jämn ström, promenerandes, joggandes, med barn, med hundar, med cykel! Att påstå att området är dåligt besökt är märkligt, alla är förstås inte i området samtidigt men räknar man alla som passerar under en dag så kommer vi nog upp i många hundra personer.

Särskilt roligt var att en hel del unga människor gick förbi, nyinflyttade i Vantör och hade upptäckt området mer av en slump än av riktad information. Självfallet borde varje hyresvärd informera nyinflyttade om närheten tll friområdet, för motion, rekreation, nöje och stillhet.

Inga kommentarer: