tisdag 18 oktober 2011

Fullvärdig ungdomsmottagning i Rågsved!

Tidningen Årsta/Enskede skriver i veckan om det hårda trycket på ungdomsmottagningen vid Gullmarsplan. Det är bra att uppmärksamma det stora behovet. Lösningen är att återstarta en fullvärdig ungdomsmottagning i Rågsved/Vantör och avlasta Gullmarsplan, inte att bara lägga ned i Rågsved.

Om detta skriver jag och Magnus Dannqvist (S) i en skrivelse till stadsdelsnämnden, som tas upp till beslut på torsdag. Nu är det dags för oss politiker att komma till skott. Det är bara att inse att ungdomsmottagningen vid Gullmarsplan aldrig kommer att räcka till. Det centrala läget lockar många från övriga delar av Stockholm.

För ungdomarna i de bortersta delarna av Enskede-Årsta-Vantör behövs en egen mottagning. I Rågsved helst men hittar vi inte en bra lokal får vi söka i hela Vantör. Det är ändå bra mycket mer lokalt än Gullmarsplan. Vi har fått en jättestadsdel, mer än 90 000 invånare, en storskalighet som försvårar för många unga att ta kontakt.

På 90-talet växte ungdomskullarna. Landstinget borde satsa mera resurser på ungdomsmottagningarna, för att möta det ökade behovet. Att satsa på ungdomar i ett förebyggande perspektiv är det bästa samhället kan göra. Ungdomarna mår bra och samhället agerar långsiktigt hållbart.

Inga kommentarer: