onsdag 26 oktober 2011

Diskriminera inte Rågsveds friområde!

Jag önskar att fler borgerliga partier än folkpartiet hade varit på debatten i Rågsveds Folkets Hus igårkväll, och lyssnat på professor Erik Skärbäck. Då hade man iallafall inte kunnat skylla på okunskap. För det är inte villafolket som bäst behöver naturen, utan lägenhetsfolket. Enligt forskningen.

Den borgerliga naturreservatspolitiken bygger dock inte på forskning. För då skulle Rågsveds friområde ligga först på listan för naturreservat. Här finns ju så många lägenheter där folk behöver nära till det gröna. Istället vill man bygga villor, och ta bort det gröna. Bakvänt så det förslår.

Nej, Rågsvedsborna ska man köra över. Vi måste blandas upp med klokare folk. Vi vet inte vårt eget bästa. Vi klamrar oss fast vid det gröna och förstår inte varför det är så bra att vi ska blandas ut med villafolket. Måste vara flumskolan.

Fräckt och försåtligt är att den planerade kedjehusbebyggelsen motiveras med att vi har bostadsbrist och hemlöshet. Som om dessa människor skulle ha råd att köpa sig en villa. Villor finns förresten i kanten av friområdet på Huddingesidan, där man byggt tätt inpå friområdet. Tyvärr.

Annat är det med folket som bor kring  Årstaskogen, Älvsjöskogen och Kyrkhamn-Lövsta. Där behövs naturreservat, de behöver inte blandas upp genom att skogen bebyggs med villor. Visst ja, där finns ju redan många villor. Just ja, det är säkert många moderater och folkpartister som bor där.

Är det någon enda som tror att det är en slump att just Rågsvedsområdet och Fagersjöskogen fortfarande kommer att vara oskyddade mot exploatering och att de grönområden som ligger i socioekonomiskt starkare stadsdelar nu ska bli naturreservat?

Läs mer i SvD idag.

PS ingen ska tro att jag är emot naturreservat i Årstaskogen, Älvsjöskogen och Kyrkhamn-Lövsta. Det är jag inte. Men jag är emot strukturell diskriminering av fattigare områden. DS

Inga kommentarer: