onsdag 21 september 2011

Hur ser din Söderortsvision ut?

Vad är det som gör livet värt att leva i Vantör och Söderort? För många är svaret närheten till naturen, det gröna kapitalet som ger oss hälsa, rekreation, odling, sinnesro och skönhet. En Älvsjöskog, ett Rågsveds friområde, en Årstaskog, en Hemskog och ett Årstafältet.

För andra handlar det om en bra teater i kvarteret som Picknickteatern och Fria Teatern, en djurparklek som Bandängen, en simhall som Högdalshallen. Ett Folkets Hus som i Årsta eller Rågsved. Ett bibliotek som i Hagsätra eller Dalen. En kolonilott att odla sin potatis på som i Snösätra och Årsta, en granne att umgås med, en kamrat i skolan.

I grunden handlar det förstås om att ha ett hem överhuvudtaget, som man trivs i och har råd med. Vi har väldigt många hemlösa i Enskede-Årsta-Vantör. Söderort tillhör oss alla. Föreningen Musketörerna är livlinan för många som kämpar för den dagliga tillvaron, det gör livet värt att leva för en hel del människor.

Egentligen är det väl det här vi ska prata om imorgon på stadsdelsnämndens öppna möte, klockan 18.30. Då Söderortsvisionens projektledare informerar om visionen och hur det går. Hur vill du och jag ha det i vårt område. Hur ser din vision ut? Kom och säg din mening till oss politiker i stadsdelsnämnden.

Inga kommentarer: