torsdag 29 september 2011

Hänt på stadsdelsnämnden

Idag hade vi besök på stadsdelsnämnden av en reporter från den nya lokaltidningen Årsta/Enskede.Vi fick veta att tidningen har redaktion på Östermalm men att en flytt till området kan vara aktuell längre fram. Tidningen täcker tyvärr inte Vantör, vilket Mittisöderort gör. Även den nya tidningen har en insändarsida, så hugade medborgare, fatta pennan!

För övrigt kan jag rapportera att oppositionens förslag att svara positivt på medborgarförslaget om en utökning av öppethållandet för parkleken Rågdalen föll i god jord hos nämndens borgerliga majoritet. Vi ändrade därför vårt yrkande om att förvaltningen direkt skulle komma med förslag till utökning, till att förvaltningen fick i uppdrag att undersöka vad ett ökat öppethållande skulle kunna kosta. Ett steg i rätt riktning!

Rättelsen av det olagliga beslutet om avknoppningen av Rågsveds och Hagsätra hemtjänst var uppe till beslut, den samlade oppositionen nöjer sig inte med att staden ska få tillbaka 2,5 mnkr. Vi fortsätter att hävda att en oberoende individuell utvärdering måste göras. En förhandling om rättelse ska bygga på tydliga fakta om värdet. Detta handlar om hur stadens handskas med stockholmarnas egendom. Den får inte slumpas bort.

Inga kommentarer: