onsdag 17 augusti 2011

Ta fram slantarna - Rädda Bryggan!

Bryggan i Vantör betyder faktiskt skillnaden mellan liv och död för människor. Nu hotas verksamheten för hemlösa eftersom moderaterna i stadshuset inte vill fortsätta att ge tillräckligt med pengar.

Convictus sökte 1,7 mnkr och fick 900 000 kr. Nu säger socialborgarrådet att stadsdelsnämnden bör finansiera Bryggan. Det kan jag i princip hålla med om. Bryggan ska inte behöva vara beroende av att söka medel varje år från stadshuset.

Men om stadsdsdelsnämnden ska ansvara måste missbruksvården lokalt få mer pengar från stadshuset i ordinarie budget. Det räcker inte med nuvarande tilldelning, redan ligger missbruksvården back i Enskede-Årsta-Vantör.

Alla tycker att Bryggan behövs. Socialborgarrådet pratar om olika alternativ för att lösa finansieringen. Moderaterna i stadsdelsnämnden vet inte var pengarna ska tas ifrån.

Jag säger, vad är problemet? Moderaterna styr staden, staden är stenrik, de slantar som fattas kan tas fram i år ur centrala medelsreserven och för nästa år genom att utöka missbruksbudgeten!

Inga kommentarer: