söndag 14 augusti 2011

Skriv på för Rågsveds friområde!

Lördag 13 augusti var det Öppen Trädgård i Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening och det kunde jag inte missa. Fast jag nyss kommit hem från semestern och hade en ostädad lägenhet, en tvättkorg överfull med smutstvätt och en tjock bunt nämndhandlingar som pockade på uppmärksamhet.

Som vanligt blev det en stund med gott hembakt fika, inköp av koloniodlade grönsaker och intressanta pratstunder om koloniområdenas och stadsodlingens betydelse för människors hälsa och välbefinnande. För flera kolonister är odlingslotten deras allt.

Kräpplagruppen höll också en bronsåldersvandring och besökare kom i jämna strömmar. Givetvis diskuterades den eventuella bebyggelsen i Rågsveds friområde, som innebär att de öppna koloniområdena ersätts med ett privatiserat bostadsområde. Vanligt folk boendes i Rågsved och Vantör får ge plats åt de som har råd att köpa miljonvillor i sjönära läge.

Samrådet i höst, kanske i oktober, visar om de borgerliga makthavarna har lyssnat på Vantörsborna. Fortfarande finns möjlighet att skriva på namnlistorna för att bevara området. Håll dig informerad till exempel via Facebookgruppen Gör Rågsveds Friområde till Ekopark Syd.

Att bygga bort koloniområdena är att bygga bort en del av Rågsveds själ. Krossa människors livverk. Göra Rågsved gråare. Öka klyftorna mellan människor. Det får inte ske. Läggs förslag om bebyggelse på kolonilotterna och Bråtegränd måste vi gå kvinna och man ur huse och protestera!

Inga kommentarer: