onsdag 24 augusti 2011

Pumpstation i friområdet

Huddinge kommun vill placera en pumpstation i Rågsveds friområde, i Stockholms stad. Om det ska vi yttra oss i stadsdelsnämnden. Det är bara det att Huddinge har varit väldigt snål med uppgifter om var de vill ha den eventuella pumpstationen, hur stor den är och hur mycket mark som skulle gå åt.

I princip har jag inget emot en pumpstation i Stockholm, om det inte går att hitta en lämplig plats i Högmora/Huddinge. Men hur ska vi veta att det är bra? Vi har inte fått någon konsekvensbeskrivning. Huddinge kommun måste komma med ett bättre beslutsunderlag innan nämnden kan yttra sig i sakfrågan.

I remissen finns även ett förslag att stänga Snösätravägen för biltrafik mellan Stockholm och Huddinge. Det skulle minska trafiken i friområdet och ge säkrare promenad- och cykelväg. Idag trafikeras vägen också av tung trafik till och från arbetsområdet, vilket både är farligt och bullrigt.

När arbetsområdet läggs ner vill jag att marken återgår till naturen och att friområdet blir naturreservat/del av en Ekopark Syd. I det perspektivet är en avstängning av Snösätravägen för bilar från Huddinge bra, bara vi har en väl underhållen gång- och cykelväg. Men för att angöra Perssons Betong och koloniområdena behöver Snösätravägen vara öppen för nyttotrafik på Stockholmssidan.

Inga kommentarer: