tisdag 14 juni 2011

Naturreservat i sikte!?

Älvsjöskogen är en av våra gröna pärlor, vars östra del längs järnvägsspåren ligger i Vantör. Redan på 90-talet fick stadsbyggnadskontoret uppdrag som rörde bildande av naturreservat för Älvsjöskogen. Men inget har hänt, oavsett styre, och jag har fått oroliga frågor från Ormkärrsbor om att politikerna inte får glömma Östra Älvsjöskogen.

Vänsterpartiet har därför frågat stadsbyggnadskontoret som ska försöka börja arbetet med Älvsjöskogen i höst. Så länge de inte har andra direktiv tittar man på områdena på bägge sidor om järnvägen. Nu är de upptagna med revidering av parkprogrammet, skydd för träd i nationalstadsparken och inrättande av ett trädråd, politiska uppdrag som prioriterats högre än naturreservat!

Svenska Kyrkan äger västra delen av Västra Älvsjöskogen, så de måste vara med på noterna om det ska bli naturreservat. Sedan blir det inventering via en konsult som också ska göra ett första utkast till reservatsbeslut med skötselplan. Allt enligt aktuell information från stadsbyggnadskontoret. Så vi Vantörsbor och Älvjsöbor får all anledning att följa frågan i höst!

Inga kommentarer: