torsdag 3 mars 2011

Nog med privatiseringar i Vantör!

Det börjar gå för långt med privatiseringarna i Högdalen och Rågsved. Vi som bor i Vantör och gillar vår förort har det senaste halvåret fått ta emot det ena upprörande beskedet efter det andra om privatiseringar och nedskärningar. Allt som vi gillar tänker man ta ifrån oss – kolonilotter, teater och simhall - det som gör vår förort till en bra plats att leva i.

Först var det exploateringsnämndens beslut att reservera mark för att byggbolaget NCC ska kunna utreda om de vill bygga småhus på kolonilotterna i Snösätra och Snösätragränd. Beslutet har upprört inte bara kolonisterna utan många söderortsbor som ser kolonierna som en del av kulturlandskapet. Med småhus privatiseras området och tanken om naturreservat försvåras.

Nästa chock var att Fria Teatern i Högdalen fick sina anslag halverade av kulturnämnden, förslaget är att teatern inte ska få några anslag alls nästa år. Om inte beslutet ändras eller pengar tas fram från andra konton kommer teatern som har funnits i 40 år att läggas ner. Faran för nedläggning oroar många och Fria Teaterns Vänner har bildats för att försöka rädda teatern.

Och i sportlovsveckan kom beskedet att Högdalshallen ska konkurrensutsättas. Igen. Förra gången lyckades det inte, men när hallen är renoverad med fräscha dusch- och omklädningsrum ska man pröva igen. Att vi som gärna badar och gymar i Högdalshallen inte vill ha privat drift bryr man sig inte om. Det finns stor oro för att det ska bli dyrare och sämre öppettider.

Förutom det som hänt bara det senaste halvåret har också Högdalens centrum sålts ut till Boultbee, som hellre delar ut vinster till aktieägare än rustar upp centrum. Många hyresrätter har sålts ut till bostadsrätter även i Vantör. Hemtjänsten i Rågsved och Hagsätra har olagligen sålts för en spottstyver. Exemplen är många.

Beslut efter beslut tas över huvudet på oss som bor i området. Det är nästan så att vi som bor här börjar undra om man vill sälja ut oss också? Vårt svar till er som styr i stadshuset är att nu får ni ge er! Vi vill inte ha era privatiseringar!

Inga kommentarer: