lördag 12 mars 2011

Ingen hit med privat vårdcentral i Rågsved

Caremas vårdcentral i Rågsved får sämst betyg av de 25 vårdcentralerna i Söderort i en nationell enkät skriver Mittisöderort i veckans nummer.

Björkhagen med 85 poäng har högst betyg på helhetsintrycket, medan Rågsved med 55 poäng ligger sämst i Söderort. Bäst betyg i Vantör får vårdcentralen i Hagsätra med 72 poäng och två ligger Högdalen med 64 poäng. Skuggar bottenplatsen i Söderort gör Caremas vårdcentral i Farsta med 59 poäng.

Vårdcentralerna i Vantör placerar sig på 10:e, 17:e och 25:e plats. Att vårdcentralen i Rågsved är dålig vet jag av erfarenhet i min närhet. Sent ställda diagnoser och ständiga byten av läkare. Det är patienterna som drabbas när vinsten får styra vården. Om jag kommer ihåg rätt är också alla vårdcentraler i Söderort privatiserade. Flera drivs av riskkapitalbolag, bland annat Carema.

Det är inte klokt att borgerliga politiker bestämt att företag ska få driva affär på vården, att vinstintressen ska få styra istället för behoven. Först efter underbetyg i nationella enkäten tillsätter Carema fler läkare i Rågsved. De borde ha förstått från början att patienterna vill möta samma läkare.

Inga kommentarer: