onsdag 2 mars 2011

Avdragspartiet slår till igen

Inte nog med Rut-avdraget som mest används av högavlönade för att få hemmet städat av lågavlönade kvinnor, nu vill centerns Annie Johansson också införa ett Rit-avdrag och ge skattereduktion för IT-tjänster i hemmet.

Visst kan det vara knepigt för amatörer att fixa med datorer, men fler skatteavdrag för högavlönade är fel. Support värd namnet borde ingå i datorköp, ta lite av vinsten bara. Dessutom kan manualerna göras 100 gånger mer pedagogiska, det ger nya jobb till bland annat ungdomar.

Det finns ingen anledning att införa nya skatteavdrag för tjänster som högavlönade har råd att betala hela priset för, med tanke på de stora skattelättnader för de besuttna som Annie Johanssons parti har stått bakom.

Förresten är det en märklig avdragspolitik som centern vurmar för, som om inte deras folk hade nog lön att betala för sig. Det är oviljan hos högavlönat folk att betala vitt för tjänster som borde debatteras.

3 kommentarer:

Örjan sa...

Frågan är varför de skall införa avdraget, vet IT firmor som tar 295 kr inkl moms per timme för felsökning. Om DET är för dyrt för privatpersoner så...

ROT avdraget är ju dessutom inte vidare billigt per hantverkare räknat, relativt dyrt sätt att hålla utländska byggare stången (som inte kan svenska regler), och ger jobb till svenska hantverkare. Dessutom ökar ju en del priset för att tjäna mer.

Småkonstigt bidrag, flåt AVDRAG menar jag.

Rosa sa...

Avdrag som går att fiffla med är verkligen ingen bra idé.

Apropå avdrag, som du snuddar vid .. för hushållet blir avdrag i pengar samma som bidrag, men att säga det är som att svära i kyrkan ...

Rosa sa...

Jag skrev att ett avdrag är som ett bidrag i pengar räknat för hushållet dvs. de får ut samma pengar oavsett vad det kallas. Det är klart att avdragstagarens pengar är den enskildes, men min poäng var att de som mest utnyttjar avdragen är höginkomsttagare, som dessutom fått kraftigt sänkta skatter. De kan använda sina egna pengar att betala för den service de vill köpa, utan att behöva stimuleras med nya avdrag.