onsdag 16 februari 2011

Uppdrag granskning

Vänsterpartiet har med stöd av Miljöpartiet anmält kulturnämndens beslut den 18 januari om halverade stöd till verksamheter inom det fria kulturlivet till revisorerna. Orsaken är bristfälliga och felaktiga fakta som grund för beslutet.

Fria Teatern i Högdalen sägs till exempel ha "låg beläggning, låg förnyelsegrad och låg produktionsnivå", fast den varit en av de mest produktiva,hade sex produktioner på repertoaren 2010 och fick högsta möjliga bonus för ökad publik 2009 och 2010.

Nu hoppas vi att revisorerna granskar hur det har gått till när anslagen till en rad verksamheter drogs ner utan förvarning och utan rätta fakta på bordet.

Vänsterpartiet menar att Fria Teatern och de andra berörda borde få diskutera med kulturnämnden om påstådda brister. Det är oacceptabelt att halvera verksamhetsbidrag för pågående verksamhet som kräver långsiktig planering.

Imorgon har vi stadsdelsnämnd och då kommer frågan om Fria Teatern garanterat upp, eftersom den är så viktig för ett levande Högdalen. På söndag fortsätter stödcaféerna i Fria Teaterns foajé. Vi ses där!

Inga kommentarer: