fredag 3 december 2010

Din namnteckning gör skillnad

Nu ligger en viktig namninsamling för idag och framtiden, för människorna och naturen, för oss i Rågsved, Vantör, Söderort, ja hela Stockholm på nätet:

"Ingen bebyggelse på kolonilotterna! Gör Rågsveds Friområde och Norra Magelungen till naturreservat!

Exploateringsnämndens planer på att bygga 150 småhus på Rågsveds kolonilotter och Snösätragränd förstör inte bara kolonilotterna utan möjligheten att göra naturreservat av Rågsveds friområde och Norra Magelungen. Planerna föregriper den utredning av området mellan Högdalen och Farsta som skall göras enligt översiktsplanen.

Kolonilotterna betyder mycket för många människor i Rågsved, Högdalen och Hagsätra, som här kan odla en egen täppa. Rågsvedsborna har sedan länge arbetat för att de bägge våtmarksområdena vid norra Magelungen ska bli naturreservat. Inventeringar har påvisat att det finns flera rödlistade arter i området. På 1990-talet anlades och skyltades ”Kräpplaspåret”, som är en mycket uppskattad natur- och kulturstig. Kräpplaspåret och friområdet används flitigt inte bara av förskolor och skolor utan även av de ca 40 000 boende runt hela friområdet.

Vi uppmanar berörda nämnder och instanser inom Stockholms stad att respektera Rågsvedsbornas önskan om att få behålla kolonilotterna och att äntligen få ett naturreservat i Rågsveds friområde.[i] Området utgör en del av Hanvedenkilen, som har stor betydelse för luftkvalitet och för växt- och djurliv långt in mot de centrala delarna av staden.


Kräpplagruppen
http://krapplagruppen.wordpress.com/
krapplagruppen@live.se

Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening
www.snosatranorra.nu
info@snosatranorra.nu

Det levande Rågsvedslexikonet | Bernt Månsson
www.ragsved.nu

Rågsveds samhällsförening
jan.runfors@comhem.se"

Gå in på nätet och skriv under! Vi måste visa att vi är många för att kunna bevara vårt kultur- och naturlandskap. Att bygga villor i Snösätra är ett slag i ansiktet mot oss Rågsvedsbor.

Bygga bostäder ska vi absolut också göra, men på rätta platser. Parkeringsplatsen utanför simhallen i Högdalen till exempel, där kan många bostäder byggas med en parkering kvar i gatuplanet.

Inga kommentarer: