söndag 21 november 2010

Monumentalt M-Misslyckande

Finns det något som centrumägaren Boultbee har lyckats med i Stockholm? Var är den utveckling till stockholmarnas fromma som utlovades men som aldrig sattes på papper i bindande villkor av de styrande moderaterna?

Det är inte bara små förortscentrum i det brittiska bolagets ägo som förtvinar utan till och med flaggskeppet i Skärholmen har Boultbee misslyckats med. Butikslokaler står tomma och butiksägarna är i fejd med hyresvärden.

Tvisterna med Boultbee slår alla rekord, och det är inte bara de små förortsföretagarna som är missnöjda, utan stora starka ICA-koncernen tar nu ton och stämmer företaget.

SvD har i sin artikelserie berättat om 38 vräkningar av hyresgäster på tre år. "Att kontrakten avslutas på det sättet är en naturlig del av centrumförnyelsen, säger Steve Boultbee Brooks." Avveckling istället för utveckling.

Denna brutala regim har staden gjort storaffärer med, utan att lyssna på oppositionens kritik! Hade man gjort det hade en seriösare part kunnat köpa alternativt hade staden behållit centrumen, vilket vore det mest ansvarsfulla.

Nej tvärtom har borgarna stoltserat med att sälja Centrumkompaniet till överpris, vars kostnader betalas av butiksägarna genom ofantliga hyreshöjningar och odefinerade avgifter. Och av förortsborna som får sämre service.

Det är en rå och cynisk näringslivspolitik och småföretagare som heter duga!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var därför jag byte parti, jag var med i Moderaternas möten flera gånger och de ljög rakt ut i ansikte på oss som satt i rummet!!
T.ex, angående varför de införde ändå Stockholms biltullarna, jag visade en av deras dekaler som visar "Biltullar, nej tack" och de bortförklarar sig med "att det var ett partiöverenskommelsen eftersom de var reda påbörjat och var det försent och för dyrt att stoppa de", självklart om de har egna intresser i affären. Bla var Sofia Arkelsten på mötet för 3 år sedan och säker hon inte minns mötet och likadan de andra M-politikerna. Man vil spy!