måndag 6 september 2010

Rapport från Rågsved

Folk i Rågsved trivs i sitt område, med sina bostäder och närheten till natureln. Däremot tycker man att det är skräpigt och smutsigt och att något måste göras åt centrum. Man är nöjda med skolorna, Snösätraskolan i synnerhet och med förskolorna. Däremot har Rågsved dåligt rykte och man tycker att arbetslösheten syns. Det behövs mer sysselsättning och svenskutbildning.

Ungdomsgården och Rågsveds Folkets Hus är populära, men man önskar också sig bio, bibliotek och bad/simhall. Att polisen är synlig gillas. Fortsatta åtgärder krävs mot bus och stök. Belysningen behöver bli bättre, det krävs en helhetssyn, så att det inte blir "luckor" i åtgärder i skarven mellan huvudmän. Missbrukare och lösa hundar ger otrygghet. Unga behöver mer sysselsättning. Fortkörningen är ett problem.

Denna sammanfattning bygger på boendedialogen i Rågsved, som redovisades ikväll på på ungdomsgården. Inget nytt för oss som bor i området, men bra att få på pränt. Bostadsbolagen tänker prioritera minskad nedskräpning, ökad trygghet, satsning på unga och skolan samt bättre service och centrum.

Konstgräs på Rågsveds bollplan diskuterades. Eftersom det finns olika synpunkter på vilken plan som är viktigast att belägga med konstgräs, bildades en arbetsgrupp i frågan. Bra, tycker jag, hoppas de kommer fram med ett konstruktivt förslag. För min del anser jag att det vore bra med konstgräs på Rågsveds bollplan, nu ligger den där dyster och oskött och ger ett dåligt första intryck när man kommer till Rågsved.

En iakttagelse var att primärfunktioner inte fungerar i Rågsved, det som kommunen betalar för. Krafttag föreslogs mot entreprenörer som inte gör sitt jobb. För man ska inte behöva ha möte för att "byta glödlampa"! Vuxna behövs ute, många barn kommer utan föräldrar till arrangemang som Rågsvedsdagen, till skillnad från andra områden. Viktiga frågor som vi får jobba vidare med i området.

Inga kommentarer: