lördag 18 september 2010

En valledares tankar sista kvällen

Sista passet i valstugan för den här valrörelsen, det känns vemodigt! Vi har gjort ett kanonjobb i Vänsterpartiet Vantör denna valrörelse, haft valstugan öppen mer än någonsin, bland annat med hjälp av vänsterpartiets pensionärsklubb. Tack för den fina hjälpen!

Vi har också haft kvällsöppet fyra kvällar och haft många viktiga samtal med Högdalens ungdomar och även den äldre generationen. För många oväntat att vänsterpartiet bjuder på musik utanför tunnelbanan, förhoppningsvis har vänsterpartiet genom detta fått ett ansikte för ungdomar i Högdalen.

Roligt har det varit att det varit unga männisor som spontant velat hjälpa till med utdelning av foldrar, stå i valstugan och dela valsedlar på valdagen. Nu eller aldrig är det många som tänker, man vill inte stå overksam i kampen mot högerpolitiken. Vi har också för första gången haft öppet ett par förmiddagar med hjälp av en av dessa volontärer. Kul!

Dessutom har vi deltagit i ambitiösa utåtriktade arrangemang denna valhöst, Rödgröna dagen på Bandängen, familjefest i Rågdalen och Hela Rågsved Röstar. Vi har grundat med aktivt deltagande på Rågsvedsdagen och Valborg på Perssons betong. Förhoppningsvis känner Rågsveds- och Vantörsborna till att Vänsterpartiet är aktiva i området.

Vi som stått i valstugan har också pratat flera gånger om hur kul det är, och hur kul det vore om vi kunde ha valstugor även mellan valen! Politik är inte bara att välja på valdagen, det är också att som händer mellan valen!

Nu är det bara lite småpyssel är kvar med fördelningen av valsedlar till röstlokalerna imorgon, sen blir det fötterna på soffan hela kvällen så att orken finns kvar till tre pass vid Snösätraskolans vallokal imorgon. Vi ses där!

1 kommentar:

Rosa sa...

Glömde nämna fantastiska Marie, Marie och Tommy från V-Årsta som hjälpt oss att fylla många valstugepass och Ung Vänster som förtjänstfullt hjälpt oss att blåsa heliumballonger och varit med oss på kvällsöppet i valstugan.