onsdag 22 september 2010

Där rök naturreservatet!

Som ett brev på posten efter valet kommer ett ärende till exploateringsnämnden om en markreservation för småhus i Snösätra, det område som bland annat vänsterpartiet vill ska ingå som en del i ett kommande naturreservat och Ekopark Syd.

Precis som man skriver i ärendet har friområdet "höga natur- och rekreationsvärden", men varför då inte värna dessa istället för att exploatera? I likhet med exploaterinen av Årstafältet hotas koloniområdena.

Självfallet är det villor man ska bygga i det fina sjönära området. Utredningen av byggnationen på Bråtegränd legitimeras med att miljöförstöringen därmed kan upphöra. men om borgarna inte förlängt avtalet hade utsläppen redan stoppats.

Man vill också utreda möjligheten att bygga ännu mera på tidigare oexploaterade områden i Rågsveds friområde, för har man börjat bygga på Bråtegränd så måste man fortsätta för att det inte ska bli en isolerad ö!

Med förslaget att bygga 75 småhus eller till och kanske fler om man räknar med omgivningarna, kommer lastbilarna att ersättas med personbilar, kanske två i samma hushåll.

Vi vill istället göra området mer känt hos nyinflyttade boende, lägga ned industriområdet på Bråtegränd och stoppa utsläppen och den tunga trafiken. Ha kvar koloniområdena som är så viktiga för många som bor i hyreshusen i Rågsved. Satsa på rastplatser, lånecyklar och naturskolor.

Inga kommentarer: