tisdag 10 augusti 2010

Skolor i Vantör bra på salsa

Läser i Expressen söndag att våra skolor i Vantör har "Salsavärden" mellan +9 och +27. Det betyder att skolorna har bättre resultat än det förväntade, med hänsyn tagen till de förutsättningar som råder. Rågsvedsskolan har +21, Hagsätraskolan +9 och Bäckahagens skola +27.

Det är positiva nyheter, som visar att vi har bra skolor och duktiga elever, utifrån sina förutsättningar socialt och ekonomiskt.

Elevernas genomsnittliga meritvärde är dock inte något att vara nöjd med, från 167 i Rågsvedsskolan till 213 i Bäckahagens skola och Hagsätraskolan mittemellan med 187. Det ska jämföras med det högsta värdet 320.

Inte heller kan vi vara nöjda med att bara 58 procent i Rågsvedsskolan är behöriga till gymnasieskolans 17 nationella program, 83 procent i Hagsätraskolan och 84 procent i Bäckahagens skola.

Skolan ska vara så bra att 100 procent kan gå vidare.

Trots detta har FP mage att gå ut i stora annonskampanjer i Rågsved om att Framtiden börjar i skolan. Det är ett slag i ansiktet mot barnen, eftersom Stockholmshögern minskat pengarna till skolor i områden som Vantör, för att kompensera sociala skillnader till förmån för skolor i områden där nästan alla kommer in i gymnasiet.

Börja omfördela skolpengarna säger jag till Folkpartiet, om ni ska göra skäl för era skolannonser. För nu är er skolpolitik omvänd Robin Hood-politik.

Inga kommentarer: