måndag 9 augusti 2010

Fördel Förorten

Förorterna ska vara lika bra platser att bo i som city. Så tycker Vänsterpartiet i Stockholms stad. Det finns redan idag många fördelar med förorterna, till exempel fina natur- och rekreationsområden som uppskattas mycket.

Däremot behöver tvärförbindelserna i kollektivtrafiken bli bättre, bland annat i Söderort. Vi behöver bygga ut både tunnelbana, tvärbana och cykelbanenätet. Med bättre kollektivtrafik blir förorterna lika centrala som city.

Vi behöver också får bättre service, det handlar både om butiker, kultur, idrott och kommunal service i form av stadsdelskontor och medborgarkontor. Alla förortsbor borde ha gångavstånd till ett bra förortscentrum.

Fler jobb i skola och äldreomsorg, bra kommunala förskolor och skolor, fler arbetsplatser och trygghet för tjejer och kvinnor är andra viktiga vänster krav som skulle förbättra servicen och tryggheten i förorterna. Givetvis måste vi också bygga hyresrätter i områden som mest har bostadsrätter och villor.

Nyfiken? Spana in anslagstavlorna, kanske hittar du Vänsterpartiets väggtidning nr 2! (Nr 1 handlade om bostäder, nr 2 om förorterna)

Inga kommentarer: