fredag 13 augusti 2010

Bredäng Bredäng Bredäng

Bredäng fredag eftermiddag är ett bra ställe för att möta verklighetens folk. Vi var där från Stockholmsvänstern med vår rapport om hur Boultbee försämrar servicen och höjer hyrorna för småföretagarna bland annat i Bredäng.

I närbelägna Sätra har det också varit bekymmer i centrum. Uppretade boende har protesterat mot den privata fastighetsägarens utbyggnad av centrum, utan byggnadslov och utan att ha fört en dialog med de boende.

För dialog är ju det som behövs. Vad tycker de boende saknas i sina centrum? Vad säger butiksägarna om fastighetsservice och hyresnivå. Vad saknas i centrum som skulle tillföra stadsdelen social sammanhållning och gemenskap?

Vare sig i Bredäng eller Sätra finns samlingslokaler. Sådana brister bidrar till ökad anonymitet och hopplöshet inför att på demokratisk väg kunna lösa de problem som finns i stadsdelarna och ta vara på de positiva krafterna.

Att varje förortscentrum ska ha en utvecklingsplan och att tillföra utvecklingspengar är två av tio punkter från Stockholmsvänstern, för att göra våra förorter till bättre platser, både för boende och småföretagare2

Inga kommentarer: