onsdag 21 juli 2010

Satsa på fritidshemmen!

Läser i dagens DN om granskningen av alliansens politik, där det framgår att barngrupperna i skolbarnsomsorgen har ökat rejält sedan 2006. Fritidshemmen och mellanstadieverksamheten måste prioriteras politiskt framöver!

Jag ser fritidshemmen som en viktig förebyggande och utjämnande verksamhet. De bidrar till ökad jämlikhet genom att fler barn kan få en bra fritid i anslutning till skoldagens slut. Det vill säga om alla föräldrar har råd att betala och att personalen hinner se varje enskilt barn och dess behov.

Vad som krävs är mycket mer pengar så att barngrupperna kan minska till åtminstone 25 och att fler fritidspedagoger kan utbildas och anställas. Med rödgrönas utlovade förstärkning av statsbidragen är det möjligt att prioritera skolbarnsomsorgen. Vänsterpartiet i Stockholms stadshus har som enda parti i sin alternativbudget lagt på en rejäl ökning av schablonen för skolbarnsomsorgen.

Alliansen lovade sänkt maxtaxa men tog bort löftet för det kostade för mycket! Skulle det inte vara värt en halv miljard att fler barn får tillgång till fritids?

Inga kommentarer: