torsdag 29 juli 2010

Parkteatern tillbaka till Vantör!

Fick programmet för Parkteatern i min hand häromdagen och konstaterade att Vantör inte fått ett enda besök! Trist, förut hade vi till exempel teater nere på klassiska Perssons Betong vid Rågsveds friområde. Det finns också andra lämpliga platser för teater i Vantör, till exempel Bandängen eller Älvsjöbadet.

Det är också obegripligt att i augusti spelar Parkteatern bara en enda gång i en förort, av 18 gånger totalt! Och detta i en stad där nästan alla teatrar finns i innerstaden. I juni var det något bättre, då spelades 23 av 43 föreställningar i förorter men i juli spelades bara fyra av 21 föreställningar i förort.

Den enda spelplatsen i Enskede-Årsta-Vantör är Margaretaparken i Gamla Enskede, en av de rikaste stadsdelarna i stan. Strukturell diskriminering kallar jag den fördelning av spelplatser som Parkteatern har! Detta måste ändras till nästa sommar.

Vänsterpartiet Vantör har i vårt lokala valprogram tagit upp som en punkt att Parkteatern måste tillbaka till Vantör - med flera föreställningar för barn och vuxna.

Inga kommentarer: