onsdag 16 juni 2010

Gärna tårtbit, men inte till monarkins försvar

I dagarna kommer hemtjänsten hem till våra äldre i Enskede-Årsta-Vantör med en tårtbit - Prinsesstårta - med anledning av att den blivande statschefen som ärver sitt ämbete ska gifta sig. En del blir bara förvånade, andra glada över tårtbiten, men jag är övertygad om att det finns bättre sätt att fördela äldreomsorgens pengar!

Så snart jag fick reda på den uppsökande tårtinsatsen tog jag upp frågan i stadsdelsnämnden, och menade att man förutsätter att alla äldre är för monarkin. När alla äldre dras över en kam kallas det ålderism. Och detta är styrt från stadshuset, som påbjudit att äldreomsorgen ska delta i firandet av en odemokratisk institution.

Till en rojalistisk uppsökande verksamhet finns det pengar, men i den vanliga hemtjänsten skär man ner tidsmallarna. En promenad ska i normalfallet ta en halvtimme mot tidigare en timme. De som jobbar i hemtjänsten vet att en halvtimme bara räcker till att få på kläderna, runda kvarteret och gå hem igen.

Det konstiga är att borgarna pratar om valfrihet men anser att det är rätt att på skattebetalarnas pengar göra reklam för monarkin. Det minsta man borde göra för att vara trovärdig vore att erbjuda en "republikansk" tårtbit som alternativ.

Nej, använd PR-pengarna för monarkin för att ge alla möjlighet att kunna välja en efterrätt bland de rätter som äldre får hem i små svarta matlådor. Och bjud absolut på tårta, men fös inte in folk oavsett ålder i fållor!

Inga kommentarer: