lördag 15 maj 2010

Valet är lätt - välfärd utan vinstintressen

Med närmast frälsarmässig tilltro genomdriver moderaterna och alliansen sin extrema privatiseringspolitik utan att lyssna till oppositionens kritik, vare sig det gäller utförsäljning av förortscentrum, äldreboenden eller förskolor.

När de ser följderna av sin sekteristiska politik går de till attack eller girar åt sidan, istället för att idka självkritik. Ser två exempel i dagens DN.

Under rubriken "Vårdkritik får borgarråd att ryta till" säger äldreborgarrådet (KD)att det kan krävas försämringar av personalpolitiken för att komma till rätta med personalomsättningen vid konkurrensutsättningen!

Uppenbarligen har man räknat med att personalen ska bocka och tacka och gå över till privata utförare, men många vill stanna kvar i kommunen. Kvaliteten för de äldre påverkas av att personal byts ut, men vem är förvånad?

Under rubriken "Fler butiker i Stockholm" säger ytterstadsborgarrådet (M) att staden vill ordna mindre och billigare lokaler för småföretagare i förorterna, som alternativ till de centrum de själva sålt och där lokaler står tomma.

Uppenbarligen har man räknat med att Boultbee som staden sålde tio centrum till skulle gulla med företagen, istället chockhöjdes hyran så att många lokaler står tomma i Högdalen och att företagarna hotas av konkurs i Rinkeby.

Ansvarslöst är ordet för den dogmatiska borgerliga politiken. De som får ta stöten är värnlösa äldre som får omsorgen försämrad, personalen som får sina villkor försämrade och förortsborna som får allt sämre service i sina centrum.

Idag, när det rätta ansiktet för den marknadsanpassning av välfärden som maskerats som valfrihet allt mer träder fram, kan väl inte sansade väljares dom bli en annan än att döma ut privatiseringarna som en återvändsgränd. Utom för kapitalet förstås.

Med vänsterpartiets politik får vi välfärd utan vinstintressen. Med ett rödgrönt styre kommer vi en bit på väg. Ett starkt vänsterparti gör att vi kommer längre!

Inga kommentarer: