torsdag 8 april 2010

Boultbee ingen hit i Högdalen!

Häromdagen gick en partikamrat och jag runt och pratade med affärsinnehavarna i Högdalens centrum, framförallt de som hyr av Boultbee. Det blev trevliga pratstunder och vi förstod att företagarna föredrog staden som ägare, även om man hade haft synpunkter på Centrumkompaniet tidigare!

De affärsinnehavare som vi pratade med hade klarat sig utan hyreshöjningar, men var väldigt oroliga för vad som ska hända med Högdalens C. Trots frågor till Boultbee hade affärsägarna inte fått några svar. Centrumkompaniet däremot hade haft planer på utveckling, som aldrig hann genomföras på grund av utförsäljningen.

Idag står Boultbee med många tomma lokaler, till skillnad från andra fastighetsägare i centrum. Utan visioner om utveckling lockas inga nya affärer hit konstaterade företagarna. Det behövs en mix av affärer och inga kedjor var önskemålen. Och servicen måste bli bättre från Boultbees sida.

Hela Högdalens centrum behöver fräschas upp, snöröjningen i vintras var dålig från trafikkontorets sida, och ingen hjälp fick man från Boultbee för att ta tag i den saken. Med flera fastighetsägare borde samordning vara a och o för att få en bättre marknadsföring och ett bredare kundunderlag.

Min slutsats är att staden ska köpa tillbaka de fastigheter i Högdalens centrum som man sålt till Boultbee - om vi ska kunna få ett levande spännande centrum igen!

Inga kommentarer: