torsdag 25 mars 2010

Känslor i svang - det är vår!

Utan en enda närvarande medborgare
beslutades i många viktiga ärenden
som väckte helt olika känslor
under kvällens sammanträde med
stadsdelsnämnden för Enskede-Årsta-Vantör.


TRÅKIGT
Allra tråkigast var att basbemanningen på Poppelgården 2 lades ner, trots protester från handikapprådet, som inte tyckte att de fått vara med i beredningen av ärendet utan endast fått information om det färdiga nedläggningsförslaget.

ROLIGT

Positiva vibrationer kändes vi lämnade vårt rödgröna remissvar på programmet om Årstafältet, där vi är eniga om att återuppta arbetet med att färdigställa landskapsparken samtidigt som vi säger ja till 1500 bostäder i Årstastråket, 450 lägenhter på f.d. Årstalänken och bebyggelse på ICA:s lagerfastighet. Årsta och Östberga bör länkas samman både med ett nytt bostadsområde och med en attraktiv landskapspark, där koloniområdet blir kvar på nuvarande plats.

Vi vill att staden ska verka för att resten av partihallsområdet öster om Åbyvägen ersätts med kvartersbebyggelse, planera nya bostäder vid entrén till landskapsparken från Tvärbanans hållplats Årstafältet samt på sluttningarna mot Östbergahöjden från Östbergavägen, Ersta gårdsväg och Åbyvägen. Det bör också övervägas att gräva ned eller överdäcka Huddingevägan förbi fältet för att göra parken mer tillgänglig och bygga fler bostäder.

VÄRDELÖST
Svaret på den rödgröna skrivelsen om uppföljning av villkor om meddelarfrihet för anställda i privat drivna verksamheter visar att stadens meddelarfrihetsvillkor inte är vattnet värt utan en systematisk uppföljning. Bäst är förstås om lagen kan ändras så att villkoren blir lika bra som för offentligt anställda.

ENIGT
Återremiss på borgerlig begäran blev det på svaret till oppositionens skrivelse om konsekvenser av sänkt timberäkning av insatser i hemtjänsten, och det satte vi oss inte emot! Utmärkt med en grundligare redovisning, att personalens arbetsvillkor blivit sämre kunde vi för övrigt läsa om i Mitt i Söderort den här veckan.

Inga kommentarer: