lördag 27 mars 2010

Högdalsbor tycker om Högdalen

Kom i samspråk med några kvinnor från Högdalen idag, när jag var på loppisen som Musketörerna i Rågsved ordnade, och fick veta både ett och annat tänkvärt när jag frågade efter förslag till förbättringar av centrum.

Det är viktigt att det händer saker, svarade kvinnorna, det behöver inte vara stora ståhej och kända artister som när Högdalen firade 50 år, utan bara att det rör på sig lite. Till exempel vore det trevligt om någon sålde mackor utanför tunnelbanan, många som rusar till jobbet hinner inte äta frukost hemma.

Folk slänger skräp utanför papperskorgarna fick jag veta. Det finns en man som plockar skräp i centrum för han vill göra fint, tänk om han uppskattades sa kvinnorna. Butiksägarna kunde ge honom en slant var ett förslag.

Höjda hyror är ett hot, det har gått bra för nya järnaffären som haft nedsatt hyra med 25 procent berättade kvinnorna, men frågan är vad som händer när nedsättningen upphör? Den utmärkta fiskaffären är för dyr, den är uppköpt av han som äger ICA fick jag veta. Men pensionärerna handlar där ändå, hur har de råd funderade kvinnorna? Kanske handlar det om social kontakt?

Parksofforna utanför Fria Teatern vill många äldre sitta på, men det går inte för där sitter folket med för stora alkoholproblem. De som sitter där är ju sysslolösa sa kvinnorna, kanske kan man börja i den änden och spinna vidare?

Inga kommentarer: