söndag 10 januari 2010

Drömmar kan bli verklighet!

Inspirerande att i dagens DN-Kultur läsa om tre omtalade kulturhus i Paris, okända för mig men uppenbarligen inte för andra. Artikeln "Paris satsar brett" av Torun Börtz vill jag se i repris men under rubriken "Stockholm satsar brett" efter valet då vi rödgröna har vunnit! Om Stockholm ska vara lika attraktivt söder om söder och väster om Bromma är lokala kulturhus ett måste.

Bygg vidare på de folketshusföreningar och kulturföreningar som finns i förorterna och bygg ut. Varje satsad krona ger mångfalt tillbaka vare sig vi räknar i termer av integration, samhällsekonomi eller människovärde.

Samma satsning måste göras för möjligheter till motion som passar alla, oavsett ålder, funktionsnedsättning, klass och kön. Fram för fler simhallar med låga entréer - gärna en internationell arktitekttävling om vem som kan ta fram den mest energisnåla lösningen - som vi vet når barn, tjejer, pensionärer och motionärer. Fram för fler skejtbanor, fler boulebanor och naturreservat på de platser som utpekats i översiktsplan 1999, bland annat Rågsveds friområde.

Inga kommentarer: