söndag 13 december 2009

Bygga eller inte bygga

Idag har jag varit på rundvandring vid Sturebyhöjden, där Veidekke vill bygga ett flerfamiljshus. Närboende bjöd in stadsdelsnämnden för att visa området. De har även varit på öppna frågestunden och mejlat sina betänkligheter till stadsbyggnadskontoret och stadsdelsnämnden. Det är verkligen det här som är roligt med lokalt politiskt arbete - kontakt med medborgare, se nya delar av området, utbyte av erfarenheter och sedan ett förhoppningsvis bra beslutsfattande.

Vänsterpartiet har varit positiv till bygget i stadsbyggnadsnämnden under förutsättning att det nya huset inte är högre än omgivande hus. För vi behöver verkligen fler bostäder! När jag ser med egna ögon och hör boendes argument blir det fler intryck som läggs till mitt beslutsunderlag och till det beslut som vänsterpartiet ställer sig bakom i stadsdelsnämnden.

Sturebyhöjden är en fin naturpark som jag förstår att de boende värnar om. När vi var där lekte barn i skogen. En boende som var med oss hade själv lekt där som barn. De trånga gatorna runtomkring var fulla av bilar och man undrar hur fler bilar ska få plats. Här skulle tät matartrafik med minibuss till t-banan kunna vara alternativ till var mans och kvinnas egen bil!

Frågan är också hur mycket vi ska bygga på de få gröna plättar som är kvar med tanke på borgarnas beslutade exploatering av Årstafältet (vilket jag hoppas vi kan slippa efter nästa val!).

Idag framkom också frågetecken om alla sakägare fått information om samrådsmötet, farhågor om fara för grundvattnet vid sprängning med följder för växtligheten samt frågan om närhet till grönområden för eventuell bebyggelse när kraftledningen i närheten grävs ner. Där kan många lägenheter få plats som alternativ till hus vid Sturebyhöjden, frågan är bara - när?

Nästa vecka ska stadsdelsnämnden besluta om yttrandet till stadsbyggnadsnämnden. Tills dess ska V i stadsdelsnämnden ha bestämt sig. Det är ingen frågestund, men öppet för alla så kom och lyssna!

Inga kommentarer: