onsdag 18 november 2009

2 rätt och 1 fel

Mitt i Söderort lyckades i senaste numret ha med två bra nyheter som rör Rågsved-Vantör och 1 dålig. Och det på samma sida till på köpet!

Det första som är bra är att hyresgästerna i Lelångshus utdömda fastigheter på Bjursätragatan ska kompenseras med att få tillbaka förmedlingsavgiften 2 200 kr från bostadsförmedlingen och sin kötid plus att de som behöver ska få två erbjudanden om likvärdiga hyreslägenher.

Det andra som är bra är att Kristdemokraterna anslöt sig till oppositionen i stadsbyggnadsnämnden och sa nej till att bygga ett lågprishotell vid Älvsjöbadet. Förslaget inskränker för mycket på naturen, vilket även oppositionen i stadsdelsnämnden tycker. Kd får symboliska blommor från mig som tack för detta ställningstagande!

Sen kommer det dåliga. Tre av fyra äldre i Enskede-Årsta-Vantör nekas äldreboende, jämfört med var tionde i Älvsjö och Hägersten-Liljeholmen. Så olika får det inte vara i en och samma stad! Till våren ska alla biståndsbedömare börja använda samma bedömningsmall, får se om det hjälper. Annars är det nog bara en ändrad resursfördelning som kan styra upp orättvisorna!

Inga kommentarer: