lördag 5 september 2009

Det finns en annan väg!

Snart är det bara ett år kvar till valet! Hoppet om en förändring vaknar igen. Jag kan inte tro att det är så nära. Det känns som igår när vi var på valvakan och förstod att loppet var kört och att vi skulle förlora riksdagen, landstinget och staden. Resultatet av regimskiftet är ökade klyftor mellan de som har och de som inte har. Sjuka tas ifrån sin sjukpenning, arbetslösa får sämre a-kassa, rika får lägre skatt medan pensionärerna får betala mer än de som jobbar.

Medborgare blir kunder, vårdval och kundval införs med kuslig hastighet, det är inte längre behovet som styr, utan var det är enklast att tjäna mest pengar, företagens behov går före de äldres. Förskoledirektörer och hemtjänstdito tjänar miljoner på skattebetalarnas bekostnad när de fått överta förskolor och hemtjänstenheter till underpris. Den lokala demokratin är inget värd längre, allt fler kommunala beslut i staden fattas bakom stängda dörrar.

Detta har vi nu chansen att ändra på. Vi ska hävda rätten till en bra utbildning och ett meningsfullt arbete som grundläggande för att leva ett gott liv. En bra skola så att alla unga får en chans på arbetsmarknaden. Möjlighet att bättra på sin kompetens på komvux, fler arbetsmarknadsutbildningar i bristyrken, gröna jobb och fler händer i omsorgen. Arbetsförmedlingen och försäkringskassan måste reformeras från grunden, vi ska inte bolla människor mellan myndigheter och inte ha ett A- och ett B-lag i arbetsmarknadspolitiken.

Inga kommentarer: