torsdag 13 augusti 2009

SD har inget i Svenska kyrkan att göra

Förfärande nyheter i dagens AB att Sverigedemokraterna ökar till 5,6 procent och kan bli vågmästare i riksdagen. Nu satsar man strategiskt på kyrkovalet med en tidning i miljonupplaga - måtte Vänstern i Svenska kyrkan ha bra valmaterial att sätta emot!

Läser i Kyrkans tidning att Lars Ohly tycker att kyrkan ska engagera sig i samhällsdebatten, och det håller jag med om, så ateist som jag är. Sociala frågor, flyktingfrågor, lika rättigheter är bara några exempel på områden där kyrkan har och kan göra mycket för ökad rättvisa och solidaritet.

Här i Rågsved stöttar Svenska kyrkanGemensam Jul i Rågsveds Folkets Hus och deltar också på FN-dagenden 24 oktober av Rågsveds Folkets Hus. Däremot har ingen kyrka eller religion något i förskolan eller skolan att göra. Det motverkar ett samhälle där människor håller ihop

4 kommentarer:

Anonym sa...

För att hålla SD ute krävs det att rösta på ett icke partipolitiskt alternativ som Frimodig Kyrka.

Det hjälper inte att rösta på vänstern om man vill ha bort SD från kyrkan!

Vänstern har varit med och konserverat det partipolitiska valsystemet i svenska kyrkan som håller dörren öppen för SD. Vidare har man varit med och infört direkta val till kyrkans högsta ledning för att man själv och SD inte ska behöva engagera sig lokalt, inte behöva gå vägen via kyrkkaffe disken för att bli vald.

Rosa sa...

Visst hjälper det att rösta på Vänstern i svenska kyrkan, som ju är fristående från V. Kristna rdikaler har då någon att rösta på, istället för att röstskolka och bereda vägen för SD. De jag känner i organisationen är troende och aktiva i kyrkan. Däremot är det ju andra partier som ställer upp som partier i kyrkovalet vad jag förstår, till exempel S, M, C och FP.

Anonym sa...

Att rösta på visk håller igång det partipolitiska valsystemet i kyrkan som håller dörren öppen för sd, så det hjälper inte.

Istället kan man ju hitta någon på Frimodig kyrkas eller POSKs lista som har önskad politisk färg.

Rosa sa...

Isåfall är det är väl främst M, S, C och FP som håller igång det partipolitiska systemet i kyrkan eftersom de ställer upp som partier!