söndag 9 augusti 2009

Lokaldemokrati på torsdag

På torsdag till veckan har vi höstens första SDN-sammanträde med frågestund. Fältassistenterna informerar om aktuellt ungdomsarbete i Enskede-Årsta-Vantör. Det ska bli intressant att höra mera om deras viktiga arbete - förhoppningsvis finns en och annan engagerad förälder som tänker detsamma och avsätter en stund för mötet.

Annat spännande på dagordningen är flera ärenden som rör mäns våld mot kvinnor och jämställdhet - dessa teman är vi inte bortskämda med på SDN trots att behoven är stora. Förvaltningen har fått kritik från länsstyrelsen, så nu gäller det att uppgradera arbetet och då kan statliga utvecklingspengar sitta fint. Men det gäller att borgarna inte sänker skatten utan avsätter resurser i ordinarie budget, så att utvecklingen inte stannar när projektet är slut!

Som vanligt har vi många äldreärenden att behandla, uppföljningsrapporter om åtgärder mot tidigare kritiserade brister. Inte går det fort inte att få verksamheten att fungera helt enligt lagar och förordningar...

Meddelarfriheten behandlas i ett svar på en skrivelse från oss i oppositionen och dessutom finns flera viktiga remissärenden på dagordningen: Program för utveckling av Söderort, SL:s förslag till trafikändringar, detaljplan för Mikrofilmen mm i Högdalen, policy för insatser till vuxna med utvecklingsstörning och ersättningssystem inom socialpsykiatrin.

Så gott folk, kolla på stadens hemsida, ring oss i nämnden om ni har synpunkter - och det tror jag många har - eller bättre, kom på öppna frågestunden och säg vad ni tycker! Vi beslutar inte förrän på nämndmötet veckan efter, så det finns en teoretisk chans att den politiska majoriteten - alliansen - kan ta till sig synpunkter.

Inga kommentarer: