lördag 29 augusti 2009

Folket körs över

Läser att "Värdet av den utländska valutan som kommer in till Sverige tack vare turismen är idag betydligt större än den svenska stål-, järn- och personbilsexporten"i DN Ekonomi och tänker att många jobb skulle skapas i Gröna Söderort, om vi satsar på att utveckla och marknadsföra våra fina natur- och rekreationsområden istället för att bygga bort dem.

Årstafältet som landskapspark skulle kunna bli en viktig attraktion för Stockholm och turister mer långväga ifrån. Samma gäller för Högdalstopparna som natur- och rekreationsområde där det funnits långtgående planer på att skapa en fantastisk skatepark. Rågsveds friområde skulle kunna bli Ekopark syd, ett naturreservat såväl för Vantörs-, Farsta- och Huddingeborna som för många fler Stockholmare och turister.

Istället förlänger borgarstyret avtalet för de miljöförstörande industriverksamheterna på arbetsområdet Bråtegränd. Den borgerliga regimen i Stockholms stad underkänner utan att skämmas år av medborgardialog, lokal demokrati och tidigare samsyn över politiska blockgränser. Årstafältet ska bebyggas, Skateparken flyttas, bebyggelse på Bråtegränd verkar inte heller vara främmande för de som styr.

Politikerföraktet göds. De blåaaste blåa är fartblinda och ser inte Söderorts möjligheter inom rekreations- fritids- och turismsområdet. Vakna upp! Kör inte över folket! Demokratin måste vinnas varje dag!

Inga kommentarer: