torsdag 20 augusti 2009

Dödsstöten för Högdalstopparna?

Vi skulle få en skatepark på Högdalstopparna trodde vi ... efter en lång medborgardialog i Farsta och Vantör under den förra rödgröna mandatperioden togs en program fram för utvecklingen av Högdalstopparna till ett natur- och rekreationsområde.

Sen borgarna kom till makten har det inte hänt mycket med den planen, lite pengar till gångvägar men knappt så att det räckte till belysningen. Och nu ska inte skateparken heller placeras på Högdalstopparna utan flyttas till den så kallade Triangeln i Högdalen.

Förslaget är instoppat i ett detaljplaneärende, utan redovisning av varför man ändrar placeringen. Detta gick den samlade oppositionen emot under kvällens stadsdelsnämnd i Enskede-Årsta-Vantör. Vi kräver att idrotts- och stadsbyggnadsnämnderna lägger korten på bordet i ett nytt ärende. Medborgarna har rätt att veta varför skateparken ska flyttas.

Det kan tänkas att det är bra att flytta skateparken, men idag vet vi inte något om den saken eftersom vi inte har fått någon förklaring eller konsekvensanalys. Vad vi däremot vet är att natur- och rekreationsområdet på Högdalstopparna förlorar en av sina planerade attraktioner.

Innebär detta dödsstöten för Högdalstopparna som natur- och rekreationsområde? Är de planerade nya anläggningarna i Högdalens industriområde bara första steget? Alliansen skriver i sitt beslut att möjligheterna att utveckla Högdalstopparna bör även fortsatt vara prioriterat. Det blir upp till bevis i nästa års budget om det bara är en önskedröm!

Inga kommentarer: