tisdag 16 juni 2009

Ingen ökad integration i Örby

Örbystråket har varit på tapeten ett tag, eftersom det finns planer på byggnation och eftersom boende har gått emot planerna. Jag har vandrat genom grönområdet för att bilda mig en egen uppfattning och förstår att boende värnar om Örbystråket samtidigt som jag gärna skulle se att vi kunde bygga allmännyttiga hyresrätter i Örby för att öka mångfalden och motverka bostadsbristen.

Vänsterpartiet i stadsbyggnadsnämnden har genom Maria Hannäs reserverat sig mot planen att bygga radhus vid Helgestavägen och Vansövägen. I tidigare förslag skulle det bli flerfamiljshus vilket har ändrats, fråga mig inte varför. Det finns inget skäl att försämra ett grönområde genom att bygga radhus, som ändå inte ger särskilt många nya bostäder och inte förbättrar integrationen.

Vänsterpartiet i stadsbyggnadsnämnden skriver att platsen vid Vansövägen generellt lämpar sig för någon typ av bebyggelse, men inte 14 radhus eftersom det inte är en miljöeffektiv användning av marken. Radhusen vid Helgestavägen har inte en bra placering eftersom de bygger för grönstråket. Om bebyggelse ändå sker på platsen, ska en barnkonsekvensanalys göras enligt vänsterpartiets förslag i stadsbyggnadsnämnden.

Inga kommentarer: