fredag 12 juni 2009

Drömmen om MAO

Fick Skellefteåtidningen i brevlådan och skummade vad som händer i "schtaan" på tunnelbanan hem. Spännande med en kommunal tidning som vågar skriva om (och till på köpet även med en lättläst version) personal som ifrågasätter varför rika röda Skellefteå inte har råd med vikarier.

Vårdbiträden inom äldreomsorgen uttalar sig i tidningen - anonymt tråkigt nog av rädsla för att som kritiker förlora jobbet om kommunen tvingas säga upp - och slutsatsen i artikeln är att personalen är irriterad för att kommunen ska spara "trots att kommunen har pengar".

Leker med tanken att Stockholms stad skulle ha en liknande tidning med en artikel om socialsekreterare som uttalar sig kritiskt om brist på resurser - och slår bort tanken, för den känns verklighetsfrämmande i denna blåa stad.

Drömmer mig tillbaka till den tid vi hade "MAO" - Med andra ord - en personaltidning skriven för och av personal i Stockholms socialtjänst! Det var spännande att läsa MAO, en tidning, som känns helt osannolik idag. Längtar intensivt efter vänstervindar efter högerstormarna!

Inga kommentarer: